Temps de Neteja

Mig hivern… encara queden dies freds i ganes de recollir-se a casa.
Ja es nota, però, que els dies comencen a créixer.

Ens encaminem cap a punt mig entre solstici i equinocci, quan amb la primavera, el proper 4 de febrer, naixerà l’any xinès del Senglar de Terra Yin.

Ara és quan l’energia del cicle solar està més baixeta. Abans de renéixer; morir. Hivern.
El descans. Profunditzar.. .  .el silenci.

Preparem la terra.
La direcció i la brúixola; el camí.
Enfoquem projectes, intencions i propòsits..

Des del Feng Shui compartim la tradició de preparar-nos per rebre el nou any com a un convidat molt estimat.  Ens preparem a tots nivells per rebre l’energia solar renovada a les nostres llars i a les nostres vides.  I així comencem pel primer; el nivell físic, allà on es manifesten els camps més subtils,  fent una neteja profunda de l’espai.

Iniciar els cicles (tant astronòmics com personals) havent fet una neteja profunda és un ritual no només simbòlic si no que és, indubtablement,  una ajuda a nivell material que té també una repercussió en tots els altres.

Temps de neteja. I netegem aquells racons i raconets que solem oblidar: el fons dels armaris, els marcs i les portes,  les bombetes, el calaix dels desendreços, les tapes i els seus tapers,  els mitjons desaparellats i aquell munt de papers inamovible… És temps de neteja, d’ordenar i desprendre’ns d’allò que ja no necessitem i deixar espai per a que entrin coses noves.

Sentir la olor de la primavera que s’acosta ens pot donar un impuls per fer la neteja profunda que de vegades fa tanta mandra o/i costa trobar el moment.

De la mateixa manera, aquesta empenta també ens pot servir per descarregar-nos de tot “allò pendent que hem anat deixant per demà”, i aprofitar que tenim fins al 4 de febrer per tancar el que anem arrossegant i alliberar-nos per poder obrir.

I… quan arribi el 4 de febrer; rebre el nou cicle amb l’espai net i lluminós, un sopar de celebració, el rebost ben ple per ressonar en la vibració de l’abundància  i amb la força i la direcció renovades per així estar oberts a acollir tot allò nou que el futur i el Misteri ens regala.

Joiós camí i caminar!

2019-01-15T21:59:10+00:00 gener 15th, 2019|dels temps, Feng Shui|