Hivern 2018 II

Com el reposar de la terra arriba l’hivern
Avui, punt mig entre equinocci de tardor i solstici, els nostres passos
s’encaminen de cara, cap a la nit més fosca, llarga i freda del cicle solar…

El descans.
El parar i anar cap endins
abans de renéixer primavera.

Profunditzar. Fer la sintezi. Integrar.
Reposar com reposa la terra.
El descans del guerrer.

L’hivern com a símbol, temps i temple del yin.
De la foscor i del fred. De cuidar-nos i escoltar-nos.
Del silenci. Del cuidar i del escoltar.

Hivern.

No voldria dir que hem d’aturar-nos i aturar-ho tot… …el camí és un no parar. Sempre endavant. Però de vegades oblidem que el descansar, el tenir cura de nosaltres, el aparent “no-fer-res”, el profunditzar i integrar, . . .  formen part també d’aquest imparable avançar.

L’arribada de l’hivern ens recorda que hi ha un temps per cada cosa, un temps per tot. … i quan la terra i la natura fan hivern ens acompanyen, inspiren i ensenyen a fer-ho  nosaltres.

1/8 d’any per arribar a solstici ; )

Bon hivern i joiós repòs i caminar!

Nota*:els ronyons i pulmons són els òrgans més sensibles en aquesta època; per cuidar-se mola portar tormells i lumbars ben ben abrigats, ja que són reflex de sist. Urinari i reproductor. També està bé  tenir cura dels canells, que són refelx de sist. pulmó.

La tradició i el sentir ja ens porten a cuinar calentó, guisats, brous, arrels i verdura d temporada. Les algues, els azukis, els cigrons i el gust salat són aliments que enforteixen els ronyons. El gust picant (naps, rabes, ceba, all, ginger…) sempre va bé per enfortir pulmons, i la terra (arrels, carbassa, moniato..) per sostenir-los.   (((*Medecina tradicional coreana)))

Nota**: el dia d’avui, inici de l’hivern del 2018 coincideix amb dia llebre, que és el Chi de sort per l’energia d’aquest any.

Avui també coincideix amb lluna nova, l’inici d’un nou cicle llunar. Sol i lluna es troben avui per donar inici… Són d’aquelles sintonies o casualitats que sense saber …fan intuir i confiar en un molt bon hivern per a totes 😉 que així sigui ()*

2018-11-14T15:05:14+00:00 novembre 7th, 2018|Feng Shui|